2012. 10. 10.
A Málna utca hangjai – könyvajánló
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember végén újabb képes gyermekkönyv jelent meg, mely a súlyos hallássérüléssel élő gyermekek és szüleik világába nyújt betekintést. Ungvári Bélyácz Betti meséjét, A Málna utca hangjait Pál Rita illusztrálta. A történet főhőse Lilla, aki implantátumot visel. Mosolyával, életszeretetével és humorával, az ő kis lényén keresztül szól a mese minden hallássérült és halló gyereknek, felnőttnek és a családoknak, akik különleges gyermeket nevelnek.
 
 
"A Málna utca hangjai című mese különleges témát dolgoz fel. Egy cochleáris implantátumot viselő hallássérült kislányról szól, aki a Málna utcába költözik szüleivel és hamarosan új barátokra lel. Pál Rita grafikus csodás Málna utcát varázsolt, élénk színekkel, kedves figurákkal kelti életre a mesét.
 

A könyv végén olvasást, szövegértést, feldolgozást segítő 16 db szóképkártya található a mese szereplőivel és lényeges kifejezéseivel, amely különösen hasznos a hallássérült kis olvasók számára és segítséget nyújt a szülőnek és pedagógusoknak is.
 
Ez a mese minden gyereknek mesél arról, milyen nehézségekkel küzd egy nem halló kisgyerek és arra biztat, hogy ha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, milyen kevés is elég ahhoz, hogy felismerjük és elfogadjuk a másságot magunkban és másokban.
 
Hogyha vállaljuk bármilyen fajta különbözőségünket, óriási lépést teszünk a szemléletváltásban, a megítélés formálásában. A Málna utca hangjai című mese egy újabb mérföldkő lehet ezen az úton mindenki számára."
 
A kötetet Budapesten a MACIE családi találkozóján, október 13-án, szombaton, Békásmegyeren is bemutatják a Péterke hallani fog lapozóval egyetemben.

A találkozón mindkét könyv megvásárolható!

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés